BliGlömdAlla guider

Så raderar du ditt Netflix-konto (2026)

Att avsluta Netflix och att få uppgifterna raderade är två olika saker. Här är vad du kan göra.

Vill du slippa leta själv? Se gratis vilka sajter som listar dig.Gratis skanning

Avsluta eller radera?

Att avsluta prenumerationen stoppar betalningarna, men uppgifterna kan ligga kvar. För att få uppgifterna raderade behöver du begära det särskilt.

Två vägar

Via kontoinställningarna för säkerhet och integritet kan du begära radering av kontot och dina uppgifter. Du kan också skicka en skriftlig begäran till företagets dataskyddsombud och åberopa GDPR artikel 17.

Vad som försvinner

Din tittarhistorik, dina profiler och dina rekommendationer hör till kontot och försvinner vid radering. Om du bara vill pausa tjänsten räcker det att avsluta prenumerationen.

Tänk på: radering är permanent. Avslutar du bara prenumerationen kan du återaktivera kontot senare.

Vanliga frågor

Är det samma sak att avsluta och att radera?
Nej. Att avsluta stoppar betalningen, men uppgifterna kan finnas kvar tills du begär radering.

Gäller GDPR:s rätt till radering?
Ja. Netflix har inget utgivningsbevis.

Försvinner min tittarhistorik?
Ja, den raderas tillsammans med kontot.

Konton är bara en del av bilden. Dina uppgifter kan också finnas hos upplysningssajter och i register som du aldrig har loggat in på. BliGlömd hjälper dig kartlägga allt och vet vad som gäller för varje tjänst.

Se vad som gäller för dina uppgifter — gratis
Se vad som gäller för dina uppgifter — gratis